تذکرات برای طراحی سوالات عربی
به نام خدا
چهار شنبه 3 ارديبهشت 1393برچسب:, :: 20:59 :: نويسنده : دینی و عربی
  1. طرح4 نـمره از مطالب نوبت اوّل و 11 نـمره از نوبت دوم تقریبی است. بسیاری ازمفاهیم در نیمه دوم کتاب با نیمه اوّل تلفیق شده است. منظور این است که درامتحان پایانِ سال، بیشتر از فصل چهارم (فعل ماضی) سؤال طرح گردد.
  2. بار اصلی سؤالات امتحانی ترجمه از عربی به فارسی و کاربرد واژگان است که باید دارای تنوّع باشد.
  3. ازطرّاحی سؤالات معمّا گونه، وجه اختلاف، شاذّ و خارج از اهداف آموزشی درامتحان خودداری گردد؛ مانند اینکه مفرد عُلَماء چیست؟ (عَلیم) ؛ بنات،أُمَّهات و سَبعین چه جمعی هستند؟ ؛ طرح سؤال از معدود یک تا دوازده؛ تطابق عدد و معدود و ...
  4. بارم بندی امتحان خرداد و شهریور مانند هم است.
  5. در برخی بخش های کتاب مطالبی تدریس شده که لازم نیست در امتحان از آن سؤال داده شود و در راهنمای معلّم به آن ها اشاره شده است.
  6.  طرّاحی سؤالات امتحانی در میان نوبت و نوبت اول و دوم باید از 15 نمره باشد و در خود برگه امتحانی میزان کسب نمره شفاهی(روان خوانی و مکالمه) مشخّص شود. به عبارت دیگر چنانچه تعداد سؤالات امتحان 12 مورد است؛ موردسیزدهم درج نمره روان خوانی و مورد چهاردهم درج نمره مکالمه است. (درامتحان نهایی یا کشوری مطابق قانون حوزه عمل می شود.)
  7. دربخش قواعد شیوه طرح سؤال باید مانند کتاب درسی باشد و مطلقاً از «ساختن» خودداری کرد؛ برای مثال طرح چنین سؤالی کاملاً مردود است: جمله «ذلک الولدکتب درسه.» در امتحان داده شود. سپس زیر «ذلک الولد کتب» نقطه چین داده شودو به جای درسَهُ ،درسَها داده شود تا دانش آموز جمله را بازنویسی کند و به پاسخ «تلک البنت کتبت درسها.» برسد. در این بخش سؤالات تعریفی نیز دادهنمی شود.
  8. سؤالات چندگزینه ای باید فقط دو گزینه داشته باشد.(جز بخش کلمات ناهماهنگ که چهار کلمه داده می شود.)


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها


ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 1
بازدید کل : 634
تعداد مطالب : 2
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1